Pozostałam przy zupie Ramen - jej niesamowitość mnie urzekła :) Zrobiłam ją w innym wydaniu tym razem z grzybami i polędwicą wieprzową . Bulion grzybowy nieziemski 😁
Ramen grzybowy z polędwicą wieprzową - dietetyczna zdrowa zupa
składniki
6 grzybów suszonych
1 tacka boczniaków
cebula
1 duża marchewka
1 pietruszka korzeń
sól
pieprz
liść laurowy
2 jałowce - kulki-
makaron ryżowy
jajka przepiórcze
kiełki groszku
150g polędwiczki wieprzowej
sos sojowy do smaku
Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy przyprawy , zagotowujemy. Wkładamy obraną marchewkę i pietruszkę.
Gotujemy. Dodajemy opaloną cebulę na brązowo i umytą polędwice. Gotujemy na małym ogniu ok 15 min. Dodajemy grzyby suszone i grzyby boczniaki. Gotujemy jeszcze 10 min.
Przecedzamy wywar. Doprawiamy sosem sojowym. Marchewkę kroimy w paski, polędwiczkę także w paseczki. Makaron ryżowy zalewamy osolonym wrzątkiem odstawiamy na 6 min. Jajka gotujemy .
Na talerz układamy makaron , pokrojona marchewkę i kawałki mięsa. Grzyby kroimy na paski także dajemy do miseczki. Zalewamy gorącym wywarem. Ozdabiamy jajkiem i kiełkami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz