sobota, 21 listopada 2020

Ramen grzybowy z polędwicą wieprzową - dietetyczna zdrowa zupa

 Pozostałam przy zupie Ramen - jej niesamowitość mnie urzekła :) Zrobiłam ją w innym wydaniu tym razem z grzybami i polędwicą wieprzową . Bulion grzybowy nieziemski 😁


Ramen grzybowy z polędwicą wieprzową - dietetyczna zdrowa zupa 


składniki

6 grzybów suszonych 

1 tacka boczniaków

cebula

1 duża marchewka

1 pietruszka korzeń 

sól

pieprz

liść laurowy 

2 jałowce - kulki-

makaron ryżowy 

jajka przepiórcze

kiełki groszku 

150g polędwiczki wieprzowej 

sos sojowy do smaku 

 

Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy przyprawy , zagotowujemy. Wkładamy obraną marchewkę i pietruszkę.

Gotujemy. Dodajemy opaloną cebulę na brązowo i umytą polędwice. Gotujemy na małym ogniu ok 15 min. Dodajemy grzyby suszone i grzyby boczniaki. Gotujemy jeszcze 10 min. 

Przecedzamy wywar. Doprawiamy sosem sojowym. Marchewkę kroimy w paski, polędwiczkę także w paseczki. Makaron ryżowy zalewamy  osolonym wrzątkiem odstawiamy na 6 min. Jajka gotujemy .

Na talerz układamy makaron , pokrojona marchewkę i kawałki mięsa. Grzyby kroimy na paski także dajemy do miseczki. Zalewamy gorącym wywarem. Ozdabiamy jajkiem i kiełkami .

 

 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz