środa, 18 listopada 2020

Ramen z polędwicą wołową

 Niesamowite doznanie , zupa przeszła moje największe oczekiwania . Mnóstwo smaków , różna konsystencja składników , małe niespodzianki smakowe wszystko pięknie połączone aromatycznym rosołem. 

Zupa , którą możemy podać na romantyczną kolację jeżeli gotujemy ja z sercem a tak powinno być - skradnie ona to jedyne serduszko.💖

Wspaniała zabawa pałeczkami dużo śmiechu i niezapomniany smak :)


Ramen 

składniki:

ok 300g polędwicy wołowej

2 marchewki

sól

pieprz

cebula dymka

kukurydza

kiełki lucerny

makaron ryżowy z tapioką 

ciut imbiru

ciut chilli

jajko  na miękko 

boczniaki kilka sztuk

 sos sojowy

Do garnka wlewamy ok 1 litra wody , zagotowujemy . Dodajemy polędwicę , sól ,pieprz  , imbir , chilli według uznania. Gotujemy , dodajemy obrane marchewki. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy boczniaki. Doprawiamy sosem sojowym .  Jajka gotujemy na miękko. Ugotowane mięso wyciągamy i kroimy na kawałki. Rosół przecedzamy przez sitko. Makaron ryżowy zalewamy gorącą osoloną wodą. Odstawiamy na ok 7 min. 

Do miseczki nakładamy makaron , układamy makaron obok pokrojone mięso , marchewkę , jajko , kukurydzę , boczniaka .Zalewamy gorącym rosołem. Ozdabiamy kiełkami .  Posypujemy posiekaną dymką .Smacznego .







SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz