Coś innego bezmięsnego ale równie dobrego. Pasztet z pieczarek z odrobiną czosnku, wspaniały na kanapki czy zakąskę . Prosty w zrobieniu a tyle radości z jedzenia :)
Wegeteriański pasztet z pieczarek
składniki
30 dag pieczarek
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
1 bułka biała
2 jajka
1 szklanka mleka
foremka do pieczenia
Pieczarki kroimy na kawałki , cebulę siekamy . Podsmażamy na maśle , doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę moczymy w mleku . Odciskamy. Mielimy wszystko maszynką do mielenia mięsa. Dodajemy jajka .Dokładnie mieszamy. Masę dajemy do foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni pieczemy ok 35 min zależy od wysokości foremki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz