czwartek, 26 listopada 2020

Wegeteriański pasztet z pieczarek

 Coś innego bezmięsnego ale równie dobrego. Pasztet z pieczarek z odrobiną czosnku, wspaniały na kanapki czy zakąskę . Prosty w zrobieniu a tyle radości z jedzenia :)

 Wegeteriański pasztet z pieczarek

składniki

30 dag pieczarek

4 ząbki czosnku 

1 cebula

2 łyżki masła

sól, pieprz 

1 bułka biała

2 jajka

1 szklanka mleka 

foremka do pieczenia 

Pieczarki kroimy na kawałki , cebulę siekamy . Podsmażamy na maśle , doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę moczymy w mleku . Odciskamy. Mielimy wszystko maszynką do  mielenia mięsa. Dodajemy jajka .Dokładnie mieszamy. Masę dajemy do foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni pieczemy ok 35 min zależy od wysokości foremki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz