Bardzo smaczne kolorowe danie z patelni. Szybkie w zrobieniu , pełne dobrodziejstwa może nam umilić pochmurny jesienny dzień .
Boczniaki z grillowaną papryką i jajkami przepiórczymi
składniki
1 tacka boczniaków
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1/2 cebuli
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
mix sałat
pomidorki koktajlowe
jajka przepiórcze
Paprykę wrzucamy na chwilę na wrzątek i ściągamy skórkę . Kroimy na kawałki i grillujemy .Cebulę kroimy w półksiężyce podsmażamy na masełku , dodajemy pokrojone w paseczki boczniaki. Następnie pokrojoną i z grillowaną paprykę .Wszystko razem smażymy , doprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy wyciśnięty czosnek.Na drugiej patelni smażymy jajka przepiórcze.Podajemy z mixem sałat i pomidorami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz