czwartek, 26 listopada 2020

Boczniaki z grillowaną papryką i jajkami przepiórczymi

 Bardzo smaczne kolorowe danie z patelni. Szybkie w zrobieniu  , pełne dobrodziejstwa może nam umilić pochmurny jesienny dzień . 

Boczniaki z grillowaną papryką i jajkami przepiórczymi

składniki

1 tacka boczniaków

1 żółta  papryka

1 czerwona papryka

1/2 cebuli

sól

pieprz

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

 mix sałat 

pomidorki koktajlowe

jajka przepiórcze

Paprykę wrzucamy na chwilę na wrzątek i ściągamy skórkę . Kroimy na kawałki i grillujemy .Cebulę kroimy w półksiężyce podsmażamy na masełku , dodajemy pokrojone  w paseczki boczniaki. Następnie pokrojoną i z grillowaną paprykę .Wszystko razem smażymy , doprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy wyciśnięty czosnek.Na drugiej patelni smażymy jajka przepiórcze.Podajemy z mixem sałat i pomidorami koktajlowymi.

 

 

 







 





 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz