Coś fantastycznego nie tylko dla wegetarian, ujmuje smakiem , pieści wszystkie kubki smakowe. Lekki aromatyczny jednym słowem petarda. Jest to danie w którym się zakochałam. Jeżeli dodamy kosteczki wędzonego boczku będzie także wspaniałe , to dla miłośników mięsa.
Wegetariańskie Carbonala z selera
składniki
1 duży seler korzeń
1 cebula
pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka masła
1/2 szklanki śmietany 30 %
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
parmezan
Seler obieramy, kroimy w cienkie plastry najlepiej na krajalnicy . Następnie kroimy w cienkie paseczki. Tak powstaje nasz makaron. Cebule i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojony długi seler. Mieszamy dusimy aż puści soki, możemy ewentualnie podlać odrobiną wody. Mieszamy i uważamy aby się nie rozgotował. Duszenie selera trwa naprawdę krótko. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,śmietanę i parmezan. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz