wtorek, 15 grudnia 2020

Wegetariańskie Carbonala z selera

 Coś fantastycznego nie tylko dla wegetarian, ujmuje smakiem , pieści wszystkie kubki smakowe. Lekki aromatyczny jednym słowem petarda. Jest to danie w którym się zakochałam. Jeżeli dodamy kosteczki wędzonego boczku będzie także wspaniałe , to dla miłośników mięsa. 


Wegetariańskie Carbonala z selera

składniki

1 duży seler korzeń

1 cebula

pęczek natki pietruszki

1 łyżeczka masła

1/2 szklanki śmietany 30 %

czosnek 3 ząbki

sól

pieprz

parmezan 

Seler obieramy, kroimy w cienkie plastry najlepiej na krajalnicy . Następnie kroimy w cienkie paseczki. Tak powstaje nasz makaron. Cebule i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojony długi seler. Mieszamy dusimy aż puści soki, możemy ewentualnie podlać odrobiną wody. Mieszamy i uważamy aby się nie rozgotował. Duszenie selera trwa naprawdę krótko. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,śmietanę i parmezan. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz