piątek, 29 stycznia 2021

Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką

 Nie ma śniadania , kanapek do pracy czy szkoły bez dobrej pasty jajecznej . Ta ma w sobie dużo witamin i mikroelementów , same zdrowie . Dużo energii i dużo smaku od samego świtu.

 

 Pasta jajeczna z kukurydzą i marchewką 

składniki

5 jajek

1 mała cebula

1 mała marchewka

1/2 puszki kukurydzy słodkiej 

pieprz

sól

majonez ok 2 łyżek 

natka pietruszki

Jajka gotujemy na twardo  , uwaga ,żeby nie przegotować nie mogą być wiosenne czyli zielone:) Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Kukurydze odcedzamy dodajemy do jajek. Marchewkę obieramy i ścieramy tak jak jajka. Dodajemy majonez i pieprz . Natkę pietruszki siekamy . Mieszamy , dosalamy do smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz