piątek, 22 stycznia 2021

Pierożkowe sakiewki z mięsem baranim

 Baranina hmm , ja lubię :) najlepszy jest gulasz sosik wychodzi boski. Tym razem użyłam baraniny mięsa gulaszowego do zrobienia pierożków . Wyszły wyśmienite.

Pierożkowe sakiewki z mięsem baranim

składniki

ciasto

2 szkl mąki 

ciepła woda 

2 łyżki oleju

sól

ok 30 dag mięso gulaszowe z barana

czosnek 4 ząbki

sól

pieprz


Z mąki i ciepłej wody z olejem wyrabiamy ciasto na pierogi. Rozwałkowujemy wykrawamy kółka. 

Mięso mielimy dodajemy wyciśnięty czosnek sól i pieprz . Wyrabiamy dobrze. Formujemy kuleczki układamy je na kółkach z ciasta i formujemy sakiewki. Gotujemy w osolonej wodzie. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz