sobota, 6 lutego 2021

Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami

 Pomysł na fajny obiad lub kolację romantyczna przy świecach :) Pstrąg złoty o pięknym żółtym kolorze do tego talarki ziemniaczków smażonych na masełku z odrobiną tymianku. . Kilka kropli cytryny i uczta dla zmysłów.


Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami 

składniki

pstrąg złoty

4 ziemniaki

masło

tymianek

cytryna

sól

Pstrąga myjemy osuszamy solimy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , pieczemy ok 30 min .

Do brzuszka ryby włożyłam troszkę masła roztartego z kilkoma kroplami cytryny. Ziemniaki myjemy gotujemy w łupinach. Kroimy w plastry i smażymy na maśle. Doprawiamy solą i tymiankiem . Podajemy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz