poniedziałek, 11 marca 2013

Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów

 Dziś okoń ale nie morski. Smaczny Polski OKOŃ . Podany  z zimną pyszną salsą do której użyłam pomidorów krojonych PODRAVKA.


Pieczony okoń z salsą z awokado i pomidorów 
składniki
    3 szt okoń,
    2 szt awokado,
    1/2 kartonu pomidory krojone Podravka
    olej lniany,
    1 ząbek czosnku
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska

Okonia myjemy odcinamy głowę ,ogon , wyciągamy wnętrzności -płuczemy , osuszamy. Solimy rybę do smaku. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 200 stopniach. Awokado obieramy , wyciągamy pestkę wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojone pomidory  z kartonika , wyciśnięty czosnek ,olej lniany sól i pieprz do smaku. Miksujemy. Salsę chłodzimy i podajemy z upieczona rybą.





Użyłam krojonych pomidorów Podravka


1 komentarz:

  1. Lubię takie salsy, pomidorki i awokado - pycha!

    OdpowiedzUsuń