Zjedliśmy zupkę z soczewicy a co na kolację . Sałatka z rukoli pieczonego buraka i truskawek .
Rukola z buraczkami i truskawkami
składniki
1 garść rukola,
1/2 szt por (biała część),
1 burak,
3 truskawki,
1 łyżeczka soku z cytryny,
2 łyżeczki oleju,
natka pietruszki,
koperek,
sól morska
Rukolę myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Buraka dobrze myjemy nie obieramy zawijamy w folie aluminiowa i pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu obieramy i kroimy w paseczki dodajemy do rukoli. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy dodajemy do sałatki. Pora myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki układamy na sałatce. Całość lekko solimy solą morską. Robimy sos. Mieszamy olej dobrej jakości rzepakowy z sokiem z cytryną , dodajemy posiekaną natkę i koperek-mieszamy wszystko razem z odrobiną soli morskiej. Takim sosem polewamy sałatkę.
Drugie danie jakie możemy zjeść na drugi posiełek
http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/04/wiosenne-odchudzanie-cz-3-dietetyczna.htmlhttp://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/04/wiosenne-odchudzanie-cz-3-dietetyczna.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz