niedziela, 7 kwietnia 2013

Wiosenne odchudzanie - Rukola z buraczkiem i truskawkami

Zjedliśmy zupkę z soczewicy a co na kolację . Sałatka z rukoli pieczonego buraka i truskawek .

Rukola z buraczkami i truskawkami

składniki

    1 garść rukola,
    1/2 szt por (biała część),
    1  burak,
    3  truskawki,
    1 łyżeczka soku z cytryny,
    2 łyżeczki oleju,
    natka pietruszki,
    koperek,
    sól morska

Rukolę myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Buraka dobrze myjemy nie obieramy zawijamy w folie aluminiowa i pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu obieramy i kroimy w paseczki dodajemy do rukoli. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy dodajemy do sałatki. Pora myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki układamy na sałatce. Całość lekko solimy solą morską. Robimy sos. Mieszamy olej dobrej jakości rzepakowy z sokiem z cytryną , dodajemy posiekaną natkę i koperek-mieszamy wszystko razem z odrobiną soli morskiej. Takim sosem polewamy sałatkę.





Drugie danie jakie możemy zjeść na drugi posiełek

 http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/04/wiosenne-odchudzanie-cz-3-dietetyczna.htmlhttp://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2013/04/wiosenne-odchudzanie-cz-3-dietetyczna.html


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz