wtorek, 6 marca 2012

Makaron penne razowy podany z białą kiełbasą i warzywami

Makaron penne razowy podany z białą kiełbasą i warzywami na ciepło .

    * 1/2 opakowania makaron penne MISURA
    * oliwa,
    * 1 szt marchewka,
    * 1/2 szkl bób,
    * 1 szt cebula,
    * przecier pomidorowy w kartoniku CIRIO
    * 1 szt biała kiełbasa,
    * 1/2 szt cukinia,
    * kostka warzywna,
    * pieprz

Makaron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną cebule ,dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,mieszamy . Dodajemy pokrojona cukinie i stratą marchewkę ,mieszamy podsmażamy .Dodajemy pokrojoną białą kiełbasę . Dodajemy przecier pomidorowy z kartonika -zmiksowane pomidory .Mieszamy . Dusimy. Dodajemy odcedzony bób . doprawiamy pieprzem i do smaku odrobiną cukru  .Do warzyw dodajemy makaron ,mieszamy .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz