Makaron penne razowy podany z białą kiełbasą i warzywami na ciepło .
* 1/2 opakowania makaron penne MISURA
* oliwa,
* 1 szt marchewka,
* 1/2 szkl bób,
* 1 szt cebula,
* przecier pomidorowy w kartoniku CIRIO
* 1 szt biała kiełbasa,
* 1/2 szt cukinia,
* kostka warzywna,
* pieprz
Makaron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną cebule ,dodajemy pokruszoną kostkę warzywną ,mieszamy . Dodajemy pokrojona cukinie i stratą marchewkę ,mieszamy podsmażamy .Dodajemy pokrojoną białą kiełbasę . Dodajemy przecier pomidorowy z kartonika -zmiksowane pomidory .Mieszamy . Dusimy. Dodajemy odcedzony bób . doprawiamy pieprzem i do smaku odrobiną cukru .Do warzyw dodajemy makaron ,mieszamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz