* 1 kawałek udka,
* 1 łyżka masło,
* soser Winiary
* 4 łyżki śmietanka 12-procentowa,
* 1 łyżka kucharek,
* 1 szt pietruszka,
* 1/3 szt seler,
* 4 szt marchewka
Udka myjemy i gotujemy w garnku z wodą . Do udek dodajemy obrane pokrojone warzywa pietruszkę i seler .Doprawiamy przyprawą uniwersalną .Marchewki obieramy i tniemy w cieniutkie plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone marchewki .Smażymy kilka minut aż zmiękną ,Podlewamy wywarem rosołem z gotowania udek .Dusimy .Do marchewki dolewamy jeszcze wywaru będzie to baza naszego sosu .zagotowujemy dodajemy ok 2-3 łyżki soseru Winiary .Mieszamy dokładnie .Dodajemy ugotowane udka .Zaciągamy lekko śmietanką .Podajemy z ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz