piątek, 16 marca 2012

Udeczka w soserze marchewkowym

 * 1 kawałek udka,
    * 1 łyżka masło,
    * soser Winiary
    * 4 łyżki śmietanka 12-procentowa,
    * 1 łyżka kucharek,
    * 1 szt pietruszka,
    * 1/3 szt seler,
    * 4 szt marchewka

Udka myjemy i gotujemy w garnku z wodą . Do udek dodajemy obrane pokrojone warzywa pietruszkę i seler .Doprawiamy przyprawą uniwersalną .Marchewki obieramy i tniemy w cieniutkie plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone marchewki .Smażymy kilka minut aż zmiękną ,Podlewamy wywarem rosołem z gotowania udek .Dusimy .Do marchewki dolewamy jeszcze wywaru będzie to baza naszego sosu .zagotowujemy dodajemy ok 2-3 łyżki soseru Winiary .Mieszamy dokładnie .Dodajemy ugotowane udka .Zaciągamy lekko śmietanką .Podajemy z ryżem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz