poniedziałek, 21 maja 2012

Szparagowe zawijance w galarecie

 Fajna zimna przystawka z szparagów

 składniki

    * 1 pęczek szparagi białe,
    * 1 opakowanie żelatyna,
    * sałata,
    * majonez Winiary
    * papryka czerwona,
    * papryka żółta,
    * 1 szt kostka rosołowa winiary'
    * 20 dag szynka konserwowa

Szparagi obieramy odcinamy końcówki. Gotujemy . Odcedzamy ,studzimy. Rosołek zalewamy wrzątkiem ,studzimy. Żelatynę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do rosołu. Mieszamy ,studzimy . Plasterek szynki rozkładamy na środku wyciskamy przez rękaw cukierniczy majonez .Układamy szparagę i zawijamy w rulon . Ruloniki układamy na półmisku. Ozdabiamy sałatą karbowaną.Papryki kroimy w paseczki i na pół .Taką papryką posypujemy roladki .Zalewamy tężącą galaretką .Wstawiamy do lodówki .

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię, kanoniczna pozycja na każde święta. Proponuję jednak zastapienie sztucznej kostki wywarem z warzyw, takim bogatym i aromatycznym .

    OdpowiedzUsuń