poniedziałek, 21 maja 2012

Pierś z kurczaka w galarecie

 Przystawka imprezowa ,pierś z kurczaka w galarecie.
składniki
  * 1 opakowanie żelatyna,
    * 1 szt kostka warzywna,
    * 2 szt marchewka,
    * 1 szt pierś z kurczaka,
    * majonez,
    * natka pietruszki


Pierś z kurczaka i marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej . Marchewkę gotujemy dłuzej niż pierś . Mięso kroimy w kawałki i układamy na półmisku . Marchewkę kroimy  w plasterki układamy dookoła mięsa. Ozdabiamy natka pietruszki . do wywaru z gotowania mięsa dodajemy rozpuszczona żelatynę . Mieszamy i studzimy. Gdy zacznie lekko tężeć zalewamy nią półmisek z mięsem i odstawiamy do lodówki .Przed podaniem dekorujemy majonezem .

1 komentarz: