Smaczna zupka i w środku zimy możemy poczuć lato :)
Zupa z kalarepy i fasolki zagęszczana kaszką manną
składniki
3 szt skrzydełka kurczaka,
1 garść fasolki szparagowej
2 szt kalarepka młoda,
2 marchewki
4 łyżki kaszka manna,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
koperek,
śmietana 18 proc,
przyprawa uniwersalna,
2 ziemniaki
Do garnka z woda wkładamy umyte skrzydełka i gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy drobno. Kalarepkę obieramy z skórki i kroimy w kostkę. Fasolkę myjemy zostawiamy w całości. Wszystkie warzywa dodajemy do zupy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i gotujemy do miękkości warzyw . Następnie zaciągamy zupę śmietaną i dodajemy pokrojony koperek .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz