Lekki obiadek -Kasza jaglana z twarożkiem i sadzonym
Kasza jaglana z twarożkiem i sadzonym
składniki
1 szklanka kaszy jaglanej KUPIEC
1 łyżka zioła prowansalskie
1 kostka twaróg,
Sól morska- MŁYNEK,
3 szt jajko,
1/2 szt cebuli,
1 łyżka masła,
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Kasze jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odstawiamy ,mieszamy. Studzimy. Masło rozpuszczamy i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę za zło. Dodajemy do kaszy -mieszamy. Jajko wbijamy na patelnie i smażymy ,doprawiamy solą. Twaróg półtłusty kruszymy i solimy . Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Na talerz wykładamy ciepła kasze posypujemy twarogiem i nakąłdamy usmażone jajko. Podajemy.
ale pyszne serducho!
OdpowiedzUsuńWitam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Szana ;-)