wtorek, 1 stycznia 2013

Pasta kanapkowa z Jaśka

Zdrowa i smaczna pasta kanapkowa zrobiona z fasoli typu Jaś .Polecam na śniadanko.

Pasta kanapkowa  z Jaśka

składniki

    1 szklanka fasoli Jaś,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    Sól,
    pieprz biały
    3 ząbki czosnku
    2 małe  łyżeczki soku z cytryny,
  uniwersalna przyprawa

Fasolę dużą Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień odlewamy wodę płuczemy fasole i gotujemy ją do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy fasola jest miękka odcedzamy ja i studzimy. Miksujemy z dodatkiem wyciśniętego czosnku,soli,pieprzu i oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny  i jeszcze raz miksujemy. Podajemy do kanapek



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz