czwartek, 31 stycznia 2013

Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami

Przystawka , lekki obiad lub kolacja wyrób należy do Was:)

Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami

składniki
   1/3 głowy kapusta biała,
    1 szt marchewka,
    1  cebula,
    2 szt liście laurowe
    4   kulki pieprzu
    5 szt suszone pomidory,
    1 łyżeczka olej,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    20 dag Indyk,
    uniwersalna przyprawa Vegeta Podravka

Kawałek dowolnego mięsa z indyka gotujemy w wodzie z przyprawą uniwersalną. Kapustę białą kroimy w paseczki marchewkę ścieramy na tarce , gotujemy z liściem laurowym i kulkami pieprzu. Ugotowana kapustę odsączamy.  Mięso kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w piórka . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone mięso z cebulą. Po kilku minutach dodajemy odcedzoną kapustę i pomidory. Dusimy razem. Doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalna do smaku.




Do doprawienia dania użyłam przyprawy uniwersalnej Vegeta  Podravka


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz