piątek, 1 lutego 2013

Łososiowe kotleciki z jajkiem

Bardzo smaczne leciutkie kotleciki z mięsa łososia i jajka . Polecam na imprezy ,kolację czy obiad.


Łososiowe kotleciki z jajkiem

składniki

    30 dag łosoś filet,
    4 szt jajka,
    1 szt żółtko jaja,
    sól morska,
    1  cebulka,
    1 pęczek koperku
    pieprz kolorowy ziarnisty
    vegeta  do smaku 


Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę i siekamy dużym nożem . Cztery jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Cebulkę obieramy i siekamy. Wszystkie składniki dokładnie urabiamy z żółtkiem i solą morską do smaku. Dodajemy pieprz świeżo mielony i posiekany koperek. Jeszcze raz mieszamy doprawiając odrobina vegety . Z masy formujemy małe kotleciki, Patelnie grillowa smarujemy olejem i smażymy kotleciki na złoto.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz