wtorek, 1 stycznia 2013

Sałatka z szpinaku i karpia

Taką sałatkę robimy kiedy zostanie na np rybka z obiadu lu świąt .

Sałatka z szpinaku i karpia

składniki

    1 garść szpinaku,
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki olej rzepakowy,
    1/2 opakowania kiełek rzodkiewki
    sól ziołowa ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    2 kawałki karpia smażonego

Liście szpinaku myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Kawałki upieczonego karpia rwiemy na małe cząstki. Wyciągamy wszystkie ości. Czyste kawałki układamy na szpinaku . Dodajemy kiełki rzodkiewki. Cała sałatkę doprawiamy solą ziołową ,pieprzem kolorowym grubo mielonym. Polewamy olejem rzepakowym i octem balsamicznym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz