wtorek, 5 lutego 2013

Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

Lekki smaczny obiadek kolorowy ryż z tuńczykiem i warzywami .


Ryż z tuńczykiem i warzywami z patelni

składniki

    1 szklanka ryż kolorowy PODRAVKA
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
    1 garść szpinaku,
    1/4 szt cukinii,
    1/2 szt papryki czerwonej
    1 szt cebula,
    1 łyżeczka oleju,
    Sól,
    pieprz czarny świeżo mielony

Ryż kolorowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne , cukinie dobrze myjemy nie obieramy. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę , dodajemy pokrojona paprykę czerwoną i pokrojona cukinie . Podsmażamy chwilę. Dodajemy liście szpinaku. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy ryż , wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy odsączonego tuńczyka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz