środa, 10 kwietnia 2013

Wiosenne odchudzenie cz5 - Dorsz z zielonym musem

Dziś zaczęłam kurs na stanowisko kucharza na razie teoria sprawy techniczne :) 
Ale dieta trwa i dziś serwuje na obiad szybki obiadek robi się sam w parowarze. My odpoczywamy , albo tracimy kalorie przy sprzątaniu mieszkania :)
Dorsz z zielonym musem

składniki


    1 filet dorsza,
    5 różyczek brokuła
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska- MŁYNEK,
    1 łyżka jogurt grecki,
    2 ząbki czosnku
    rukola

Filet z dorsza osuszamy doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Następnie gotujemy na parze. Brokuły obieramy kroimy w różyczki i gotujemy na parze.
Do ugotowanych brokułów dodajemy sól,pieprz do smaku i wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu - dla osób nie da diecie serek mascarpone  Miksujemy na gładką masę. Rybę wykładamy na talerz obok serwujemy mus ozdabiamy rukola i kropimy cytryną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz