Bardzo proste i szybkie w zrobieniu ciasteczka z tartych orzechów .
Orzechowe ciasteczka 
składniki
    250 g orzechy mielone BackMit
    4 szt białka,
    150 g cukier puder,
    60 g mąka,
    laska wanilii,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z laski wanilii wyciągamy pesteczki. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywna pianę. Pod koniec dodajemy ziarenka wanilii. Do piany dodajemy starte orzechy ,mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy z sobą łyżką - już nie miksujemy. Na blaszkę do pieczenia dajemy papier do pieczenia. Dużą łyżką nakładamy ciasto na papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min , pieczemy w 200 stopniach. 


pyszne fajnie na przegryzkę:)
OdpowiedzUsuń