środa, 4 grudnia 2013

Paczuszki z farszem szpinakowym - wiosenne odchudzanie

Lekka smaczna przystawka , ma mało kalorii i jest smaczna.

Paczuszki z farszem szpinakowym

składniki

    1 woreczek szpinaku,
    1 kulka ser twaróg wędzony,
    Sól morska
   1 łyżeczka olej,
    1 opakowanie papier ryżowy,
    szczypior,
    pieprz biały

Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy szpinak. Podsmażamy doprawiając do smaku sola i pieprzem. Po chwili smażenia szpinak zostawiamy do ostudzenia. Następnie siekamy go i dodajemy pokruszony ser wędzony. Mieszamy razem. Papier ryżowy moczymy chwilkę w ciepłej wodzie. Układamy go na desce do krojenia nakąłdamy farsz i zawijamy w pakuneczek. Przewiązujemy szczypiorem.



1 komentarz:

  1. Ślicznie podane i fajna szybka przekąska.Świetny pomysł na przystawkę.

    OdpowiedzUsuń