W maju w mojej kuchni musi gościć szczupak , dziś na patyczku podany z pyszną salsą .
Szczupak na patyczku z salsą
składniki
1 szczupak ,
przyprawa do grilla
sos Barbecue Winiary ,
1 pęczek rzodkiewka ,
4 szt ogórki konserwowe ,
1 szt cebula ,
5 szt pieczarki marynowane ,
1 łyżeczka musztarda
Szczupaka myjemy osuszamy i filetujemy. Następnie kroimy w paski. Każdy pasek nakładamy na patyczek. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy.
Robimy salsę. Rzodkiewkę myjemy odcinamy ogonki i liście kroimy w kosteczkę. Pieczarki i ogórki także kroimy drobno. Cebulę siekamy. Warzywa mieszamy. Dodajemy sos Winiary i musztardę -mieszamy. Salsę chłodzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz