Kolejne danie z wakacyjnego menu - zdrowo, tanio i szybko .
Bakłażan z pieczarkami i ziemniaczkami
składniki
4 szt ziemniaków
1 bakłażan
1 cebula
15 dag pieczarek
1 łyżka masło
Sól morska
pieprz czarny mielony
ketchup ostry
szczypior
przyprawa do grilla Kamis
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy osuszamy. Ziemniaki obieramy i obgotowujemy. Po ugotowaniu ziemniaki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle podsmażamy cebulę , pokrojone pieczarki dodajemy bakłażana , ziemniaki i smażymy. Doprawiamy pieprzem i przyprawą do grilla. Pod koniec dodajemy pokrojony szczypior. Podajemy z ketchupem.
pycha:)
OdpowiedzUsuń