poniedziałek, 13 czerwca 2016
Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami i konkurs kulinarny
Torcik pyszny delikatny , polecam zrobić choć raz :)
Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami
składniki
1 szklanka ryż
2 szklanki mleka
1 jabłko
laska wanilii
1 szt gwiazdka anyżu
rodzynki
cynamon
1 łyżka masło
kurkuma mielona
maliny
cukier
Do garnka wlewamy mleko wkładamy laskę wanilii i gwiazdkę anyżku Zagotowujemy. Dodajemy cukier - mieszamy. Wsypujemy ryż i gotujemy. Gdy ryz wchłonie mleko wyciągamy anyż i laskę wanilii. Dodajemy masło , kurkumę i starte na tarce jabłko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki- jeżeli trzeba dosładzamy cukrem do smaku. Ryż wkładamy do miseczek i chłodzimy. Wyciągamy , zawartość miseczek wyciągamy na talerzyk , ozdabiamy malinami .
Zapraszam do konkursu
http://www.zostanszefemkuchni.pl/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń