poniedziałek, 13 czerwca 2016

Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami i konkurs kulinarny


 Torcik pyszny delikatny , polecam zrobić choć raz :)

Torcik ryżowy z anyżkiem i malinami 
   składniki
   1 szklanka ryż
    2 szklanki mleka
    1  jabłko
    laska wanilii
    1 szt gwiazdka anyżu
    rodzynki
    cynamon
    1 łyżka masło
    kurkuma mielona
    maliny
    cukier

Do garnka wlewamy mleko wkładamy laskę wanilii i gwiazdkę anyżku  Zagotowujemy. Dodajemy cukier - mieszamy. Wsypujemy ryż i gotujemy. Gdy ryz wchłonie mleko wyciągamy anyż i laskę wanilii. Dodajemy masło , kurkumę i starte na tarce jabłko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki- jeżeli trzeba dosładzamy cukrem do smaku. Ryż wkładamy do miseczek i chłodzimy. Wyciągamy , zawartość miseczek wyciągamy na talerzyk , ozdabiamy malinami .

Zapraszam do konkursu 

http://www.zostanszefemkuchni.pl/

1 komentarz: