czwartek, 24 października 2013

Kasza z bakłażanem i pieczarkami z smażoną kiełbaską

Smaczne szybkie jesienne danie z zdrową kaszą . Do tego mocno octowany ogórek.


Kasza z bakłażanem i pieczarkami

składniki
 1 woreczek kasza jęczmienna perłowa
    25 dag kiełbasy
    20 dag pieczarek
    1  bakłażan
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oleju
    Sól morska
    pieprz biały
    ogórki konserwowe

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Solimy i odstawiamy. Po ok 10 min płuczemy osuszamy na ręczniku papierowym. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy łyżeczkę oliwy. Podsmażamy pokrojone pieczarki i dodajemy bakłażana. Smażymy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę. Smażymy. Podlewamy odrobina wody. Dodajemy wcześniej ugotowana kaszę. Mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło z kawałkami ogórka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz