Moja kuchnia i moja osoba miała zaszczyt przetestować nowość marki marki GOSTYŃ
Śmietanka Czekoladowa 30 % ,
Wspaniały produkt , pyszny smak . Możemy ją używać do wszystkich deserów , tortów i czego jeszcze chcemy . Wystarczy ja ubić i wszystko :)
W długi weekend zrobiłam z nią deser Tiramisu - wyszło obłędne . Połączenie kawy , amaretto i czekolady ....
Czekoladowe Tiramisu
składniki
- 300g serka mascarpone,
- okrągłe biszkopty
- szklanka śmietanki czekoladowej 30% Gostyń
- 4 łyżki cukru pudru,
- 1/2 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżki likieru amaretto.
Kawę rozpuszczalną zaparzyć ostudzić i wymieszać z likierem. W tej mieszance moczymy nasze okrągłe biszkopty .
Śmietankę czekoladową ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Kiedy jest sztywna miksujemy ją z serkiem
mascarpone. Na dno pucharków nakładamy namoczone w kawie biszkopty . Nakładamy po łyżce masy na biszkopty. Kolejno układamy
warstwami namoczone biszkopty i masę serową. Wierzch dekorujemy kawą rozpuszczalna w proszku.
obłędny deserek:)
OdpowiedzUsuń