piątek, 22 listopada 2013

Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym

Przystawka lekka i smaczna . Podstawą jest dobrze nagrzany grill :)


Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym


składniki


    1 szt gruszka
    1 szt polędwica wieprzowa
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 szklanka czerwonej porzeczki
    wino czerwone półwytrawne
    miód
    masło
    sól
Gruszkę dobrze myjemy i kroimy w plasterki wzdłuż. Polędwicę kroimy w cienkie plasterki. Grill lub patelnie grillowa dobrze rozgrzewamy i grillujemy plasterki gruszki i mięsa. Na koniec solimy i doprawiamy kolorowym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła dajemy porzeczki czerwone, dodajemy miód - mieszamy. Podlewamy winem. Redukujemy wino na dużym ogniu. Podlewamy odrobina wody i dusimy chwilę. Na koniec dodajemy odrobinę ok 2 łyżeczki zimnego twardego masła aby zagęścił nasz sos.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz