sobota, 16 listopada 2013

Przystawka z grillowanego bakłażana i marchewki

Lekka przystawka serwujemy ja przed obiadem lub na kolację .

Przystawka z grillowanego bakłażana i marchewki


składniki
    1 garść roszponki
    2 szt marchewki
    sok pomarańczowy
    Sól morska
    4 łyżki kukurydzy
    1  bakłażan
    pieprz kolorowy ziarnisty
    ser kozi

Roszponkę myjemy osuszamy i dajemy po kilka sztuk na talerz. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie płuczemy go i grillujemy na patelni dodajemy na talerz. Marchewki obieramy gotujemy. Kroimy w słupki i podsmażamy na masełku dodając trochę soku pomarańczowego , solimy do smaku. Marchewki układamy na bakłażanie. Dodajemy pokruszony ser kozi. Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem kolorowym grubo mielonym .


1 komentarz: