Lekka przystawka serwujemy ja przed obiadem lub na kolację .
Przystawka z grillowanego bakłażana i marchewki
składniki
1 garść roszponki
2 szt marchewki
sok pomarańczowy
Sól morska
4 łyżki kukurydzy
1 bakłażan
pieprz kolorowy ziarnisty
ser kozi
Roszponkę myjemy osuszamy i dajemy po kilka sztuk na talerz. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie płuczemy go i grillujemy na patelni dodajemy na talerz. Marchewki obieramy gotujemy. Kroimy w słupki i podsmażamy na masełku dodając trochę soku pomarańczowego , solimy do smaku. Marchewki układamy na bakłażanie. Dodajemy pokruszony ser kozi. Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem kolorowym grubo mielonym .
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń