sobota, 23 listopada 2013

Tilapia z mikrofali z powidłami z zielonych pomidorów - szybko i smacznie

Dziś obiad lekki i bardzo szybki w zrobieniu.  Testowałam pojemnik do gotowania w mikrofalówce z sklepu internetowego http://www.redcoon.pl/

Tak jak pisałam pojemniki bardzo przypadły mi do gustu, solidnie wykonane lekkie i wspaniale sprawdzają się w kuchni.
Dziś w 5 min zrobiłam w nich obiad -  co więcej potrzeba :)


Tilapia z kalafiorem i powidłami z zielonych pomidorów


składniki

    2 szt tilapia filet
    curry
    gałka muszkatołowa mielona
    Sól morska
    kalafior
    powidła z zielonych pomidorów
    Pieprz kolorowy
    sok z cytryny
    olej ok 1 łyżka
Tilapie rozmrażamy osuszamy . Kroimy na pół w wzdłuż ,aby powstały 2 długie kawałki. Solimy je kropimy oliwą , doprawiamy curry , gałka muszkatołową -rozsmarowujemy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z połowy cytryny i odrobina soli. Na gotująca się wodę wrzucamy kalafior na 2 min. Wyciągamy przelewamy wodą. W naczyniu  układamy kawałki ryby i kalafior wstawiamy do piekarnika na ok 10 min. Następnie serwujemy na talerzu z łyżka powideł z zielonych pomidorów.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz