Tak jak pisałam pojemniki bardzo przypadły mi do gustu, solidnie wykonane lekkie i wspaniale sprawdzają się w kuchni.
Dziś w 5 min zrobiłam w nich obiad - co więcej potrzeba :)
Tilapia z kalafiorem i powidłami z zielonych pomidorów
składniki
2 szt tilapia filet
curry
gałka muszkatołowa mielona
Sól morska
kalafior
powidła z zielonych pomidorów
Pieprz kolorowy
sok z cytryny
olej ok 1 łyżka
Tilapie rozmrażamy osuszamy . Kroimy na pół w wzdłuż ,aby powstały 2 długie kawałki. Solimy je kropimy oliwą , doprawiamy curry , gałka muszkatołową -rozsmarowujemy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z połowy cytryny i odrobina soli. Na gotująca się wodę wrzucamy kalafior na 2 min. Wyciągamy przelewamy wodą. W naczyniu układamy kawałki ryby i kalafior wstawiamy do piekarnika na ok 10 min. Następnie serwujemy na talerzu z łyżka powideł z zielonych pomidorów.
Pojemniki możemy kupić tu http://www.redcoon.pl/B475513-SISTEMA-Microwave_Termosy-i-pojemniki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz