wtorek, 3 grudnia 2013

Sałatka z paluszków karbowych i awokado

Smaczna lekka sałateczka z awokado i paluszków krabowych z dodatkiem oliwy czosnkowej i czerwonej cebuli. Wspaniale pasuje do grzanek .

Sałatka z paluszków karbowych i awokado

składniki
  1  awokado
    6 szt paluszki karbowe
    oliwa czosnkowa
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1  cebula czerwona

Paluszki krabowe kroimy w  drobna kosteczkę . Awokado myjemy , przecinamy wyciągamy pestkę i obieramy. Następnie kroimy w drobna kostkę. Cebulę czerwoną obieramy  z łupiny i siekamy drobno. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy oliwą z czosnkiem , solą i pieprzem kolorowym do smaku. Mocno chłodzimy i podajemy.



1 komentarz: