sobota, 14 marca 2015

Makaron z pieczarkami i brokułem .

Pomysł na szybki sobotni obiadek. Jest zdrowo, szybko i bardzo smacznie. Jeszzce lepsze po odgrzaniu na drugi dzień .

Makaron z pieczarkami i brokułem

składniki
1 opakowanie makaronu
1 opakowanie brokuła mrożonego lub świeżego
2 ząbki czosnku
25 dag pieczarek
sól morska
masło klarowane
szczypiorek

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy.
Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek , gotujemy ok 4 min. Odstawiamy i po ok 5 min. odcedzamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Czosnek siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy masło. dodajemy czosnek i pieczarki. smażymy chwilę . Dodajemy makaron i brokuły. Lekko mieszamy i podsmażamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany drobno szczypiorek.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz