sobota, 14 marca 2015

Warzywa z patelni w roli głównej brokuł, szpiank i pieczarka

Lekki obiad z dużą ilością warzyw. Samo zdrowie . Podajemy na ciepło z zimnym dipem czosnkowym .
Jeszcze lepiej smakuje odgrzewane na drugi dzień .

Warzywa z patelni
składniki
6 ziemniaków
1 brokuł
1 por
20 dag pieczarek
1 cebula
3 ząbki czosnku
masło klarowane
sól morska
pieprz
szpinak mrożony 1 szklanka

Ziemniaki obieramy i w całości gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy  w plasterki. Pora myjemy osuszamy i kroimy  w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę . Czosnek siekamy.
Brokuły wrzucamy na wrzątek nakrywamy i odstawiamy . Po ok 10 min odcedzamy .
Na patelni rozgrzewamy masło. Dajemy cebule , czosnek i pieczarki. Smażymy chwile . Dodajemy ziemniaki, brokuły . Lekko mieszamy i dodajemy szpinak. Smażymy chwile .Doprawiamy solą i pieprzem do samu. Podajemy z sosem czosnkowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz