poniedziałek, 9 marca 2015

Pasta jajeczna z awokado

Idzie wiosna czas na pasty . Szybkie śniadanko , świeża bułeczka kefir , muśnięcie pastą i wychodzimy na słoneczko.
Jemy inaczej , odkładamy wędliny , kiełbasy itd .
Świeża zielonkawa pasta na powitanie dnia i wiosny .

Pasta jajeczna z awokado
 składniki
2 szt awokado
4 jajka
1 kostka twarogu chudego
2 pęczki szczypiorki
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
sól morska
pieprz biały

Awokado obieramy i usuwamy pestke . Ścieramy awokado na tarce jarzynowej duże oczka. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i także ścieramy na tarce - duże oczka.  Twaróg kruszymy. łączymy składniki. Dodajemy do nich posiekany szczypiorek. Mieszamy z majonezem i śmietaną . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz