poniedziałek, 9 marca 2015

Pstrąg z sosem porowym na martini

Coś fajnego , bardzo smacznego . Całą tajemnica dania jest pyszny sos z pora na bazie Martini.
Do tego marchewka dla zdrowia i koloru.

Pstrąg z sosem porowym na Martini
składniki'
2 świeże pstrągi
1/2 kg marchewki
masło klarowane
1 por
50 ml martini
sól morska
cytryna
biały pieprz

Pstrąga myjemy osuszamy w środku solimy i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min.
Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę gotujemy.
Pora kroimy w plasterki. Na maśle klarowanym podsmażamy por. Zalewamy martini. Redukujemy alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem białym do smaku. Ugotowana marchewkę odcedzamy i podsmażamy na masełku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pstrąga podajemy polanego sosem porowym , obok kładziemy marchewkę .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz