Za oknem piękne kolorki pomału zbliżającej się jesienni , a jakie warzywo wkracza d o mojej kuchni o tej porze - bakłażan, zwany gruszką miłości.:)
Tym razem grillowane plasterki z sosem goumet - skoncentrowany moszcz i winogron i ocet balsamiczny- już wszędzie dostępny .
Koloru dodają małe pomidorki a wszystko oprószone parmezanem.
Grillowany bakłażan z oliwkami i parmezanem
składniki
1 bakłażan
pomidorki koktajlowe
zielone oliwki
2 łyżki parmezanu
1 żółta cukinia
sos glasa gastronomiczna
sól
oliwa z oliwek
Bakłażana i cukinie kroimy w plasterki,solimy i grillujemy. Kropimy oliwą z oliwek. Dodajemy pomidorki i oliwki. Polewamy sosem i dodajemy starty parmezan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz