Lekkie smaczne danie , podane z moimi ulubionymi jajkami przepiórczymi , są one niesamowite . Piękne malutkie i bardzo zdrowe. Nie uczulają . Dla lepszego efektu dodałam wspaniały zielony ser z bazylią i najlepsze pomidorki czyli koktajlowe , których słodycz pobudzi nasze kolejne zmysły.
Ryż z pesto pietruszkowo - bazyliowym i jajkiem przepiórczym
składniki
1 szklanka ryżu
kilka liści bazylii
1 pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
oliwa
jajka przepiórcze
pomidorki koktajlowe
ser z bazylią z lidla
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Czosnek , bazylię , natkę i sól miksujemy blenderem na pesto. Jajka smażymy na patelni. Ryż mieszamy z pesto. Ser kroimy w kosteczkę , pomidorki na pół , serwujemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz