środa, 30 grudnia 2020

Ryż z pesto pietruszkowo - bazyliowym i jajkiem przepiórczym

 Lekkie smaczne danie , podane z moimi ulubionymi jajkami przepiórczymi , są one niesamowite . Piękne malutkie i bardzo zdrowe. Nie uczulają . Dla lepszego efektu dodałam wspaniały zielony ser z bazylią i najlepsze pomidorki czyli koktajlowe , których słodycz pobudzi nasze kolejne zmysły.

Ryż z pesto pietruszkowo - bazyliowym i jajkiem przepiórczym 

składniki

1 szklanka ryżu

kilka  liści bazylii

1 pęczek natki pietruszki

2 ząbki czosnku

sól

oliwa

jajka przepiórcze

pomidorki koktajlowe

ser z bazylią z lidla 

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Czosnek , bazylię , natkę i sól  miksujemy blenderem na pesto. Jajka smażymy na patelni. Ryż mieszamy z pesto. Ser kroimy w kosteczkę , pomidorki na pół , serwujemy na ciepło.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz