środa, 16 grudnia 2020

Tagliatelle z szpinakiem i łososiem

 Poezja smaku aż mi się buzia śmieje , nie przepadam za makaronami ale to jest petarda.

Aromatyczny szpinak , delikatny łosoś ...mmm wspaniały obiad

 

Tagliatelle z szpinakiem i łososiem

składniki

1/2 opakowania tagliatelle

łosoś świeży ok 200g

szpinak mrożony 7 kostek

1 cebula

4 ząbki czosnku

1 łyżeczka masła

5 łyżek śmietany 30 %

parmezan ok 3 łyżki

sól

pieprz

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak możemy odmrozić w mikrofali. Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę . Dodajemy szpinak. Smażymy dolewamy śmietanę doprawiamy. Na drugiej patelni grillujemy łososia .Solimy go do smaku. Kiedy jest gotowy rwiemy go na kawałki.Makaron przekładamy na patelnie, mieszamy delikatnie dodając łososia. Posypujemy startym parmezanem .Podajemy.

 




 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz