Wspaniałe danie , coś zamiast makaronu - to coś to seler , tak wspaniały smak ,że nigdy bym nie powiedziała że to zwykły seler . Bez boczku równie wspaniałe dla wegetarian . Cudo, polecam wszystkim a ile zdrowia na talerzu ....
Carbonala z selera z boczkiem
składniki
1 seler bulwa
2 łyżki parmezan
5 łyżek śmietana 30 %
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
cebula
boczek
masło
natka pietruszki
Seler obieramy i kroimy w plasterki cienkie , najlepiej na krajalnicy . Następnie kroimy w cienkie makaroniki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę . Następnie dodajemy pokrojony boczek , następnie seler . Podsmażamy . Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy śmietankę i parmezan. doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na koniec dodajemy dużo posiekanej natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz