wtorek, 5 stycznia 2021

Carbonala z selera z boczkiem

 Wspaniałe danie , coś zamiast makaronu - to coś to seler , tak wspaniały smak ,że nigdy bym nie powiedziała że to zwykły seler . Bez boczku równie wspaniałe dla wegetarian . Cudo, polecam wszystkim a ile zdrowia na talerzu ....

Carbonala z selera z boczkiem 

składniki

1 seler bulwa

2 łyżki parmezan

5 łyżek śmietana 30 %

sól

pieprz

czosnek 3 ząbki

cebula

boczek 

masło 

natka pietruszki

Seler obieramy i kroimy w plasterki cienkie , najlepiej na krajalnicy . Następnie kroimy w cienkie makaroniki. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę . Następnie dodajemy pokrojony boczek , następnie  seler . Podsmażamy . Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy śmietankę i parmezan. doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na koniec dodajemy dużo posiekanej natki pietruszki. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz