wtorek, 26 stycznia 2021

Makaron kokardki z kapustą kiszoną

 Znane i pyszne połączenie makaronu z kapustą kiszoną , łazanki troszkę inne . Zasmakuje każdemu, treściwe danie .

Kapusta kiszona to skarbnica witamin i dobrych bakterii , więc zawsze warto zrobić taki obiadek. 


Makaron kokardki z kapustą kiszoną 

składniki

1/2 opakowania makaronu kokardki

40 dag kapusty kiszonej 

1 duża cebula'

kawałek boczku

1 laska kiełbasy 

2 łyżki masła

pieprz

przyprawa w płynie magii

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy woda i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę , podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojona  w kostkę kiełbasę i pokrojony boczek. Kapustę gotujemy w osobnym garnku. Do garnka  z makaronem dodajemy podsmażona cebule  z kiełbasą i boczkiem , mieszamy. Dodajemy ugotowana odcedzoną kapustę.Mieszamy doprawiając pieprzem i przyprawą . 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz