poniedziałek, 4 stycznia 2021

Pierś z kurczaka po Tajsku

 Niesamowite smaki, aromaty , podajemy z ryżem u mnie jeszcze dodatek mixu sałat :)

Świetny pomysł na obiad a tak że na ugoszczenie kogoś , gwarancja będzie smakować 

Pierś z kurczaka po Tajsku

składniki

2 piersi z kurczaka

1 cebula

4 ząbki czosnku

curry

sól

sos sojowy jasny

pędy bambusa

marchewka

mleczko kokosowe

chilli 

dymka

Pierś z kurczaka kroimy w równą kostkę , czosnek wyciskamy , dodajemy do mięsa solimy i dobrze mieszamy , odstawiamy do lodówki.

Cebulę siekamy , marchewkę kroimy w cienkie patyczki. Warzywa te podsmażamy na maśle , dodajemy kurczaka. Doprawiamy sosem sojowym i smażymy. Podlewamy odrobiną wody ok 1 szklanka .Dodajemy curry i chilli do smaku. Dusimy . Dodajemy mleczko kokosowe i pędy bambusa. Dusimy jeszcze chwilę . Dodajemy pokrojoną dymkę. Podajemy z ryżem .








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz