Mmm moja ulubiona ryba , ogólnie przepadam za rybami i coraz to szukam nowej nie odkrytej .
Tatar jest wyśmienity dla ludzi którym nie przeszkadza surowa ryba. Tatar jest delikatny z słodyczą żółtych pomidorków koktajlowych , wszystko obtoczone w kwaśnym świeżym soku z cytrynki , petarda
Tatar z łososia z żółtymi warzywami
składniki
ok 20 dag świeżego łososia
5 pomidorków koktajlowych
1/2 cebuli
1/4 żółtej papryki
olej kujawski
sól
cytryna
Mięso z łososia myjemy i ostrym nożem siekamy , pomidorki kroimy na plasterki. Paprykę i cebulę siekamy bardzo drobno. Do mięsa dodajemy paprykę i cebulę ,solimy do smaku , dodajemy olej . dobrze mieszamy. Wkładamy do obręczy dobrze ubijamy łyżeczką . Obręcz ściągamy ozdabiamy pomidorkami i wyciskamy sok z kawałka cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz