Wspaniała rolada . pięknie się prezentuje i wybornie smakuje. Rolada zrobiona z wytrawnego naleśnika z farszem z suszonych pomidorów, szpinaku z dodatkiem czosnku i sera feta. Rolada musi postać w lodówce najmniej 12 h , ponieważ jest zawinięta w strecz , po upływie tego czasu będzie się dobrze kroić .
Rolada z pomidorami suszonymi i szpinakiem
składniki
naleśniki
1 litr mleka
3 jajka
sól
zioła prowansalskie
mąka
farsz
szpinak rozdrobniony
suszone pomidory
1 cebula
4 ząbki czosnku
feta
Z składników mleko, jaja , przyprawy i mąki , robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki.
Na patelni na oleju spod suszonych pomidorów smażymy posiekana cebule i czosnek. Kiedy będą szkliste dodajemy szpinak i pokrojone drobno pomidory z oleju. Farsz doprawiamy solą do smaku. Naleśniki układamy wzdłuż aby końcówki nachodziły na siebie . Rozkładamy farsz układamy na początku rolady paski fety i zawijamy w roladę . Najlepiej roladę zrobić z 4 naleśników , żeby nie była za długa. Taką roladę zawijamy mocno w strecz i wstawiamy do lodówki. Zimna kroimy w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz