Coś wyskokowego , bajeczne smaki , kubki smakowe wariują . Delikatny bardzo smaczny tuńczyk do tego odrobina masełka i przepiękna w swojej formie i smaku papaja . Owocu tego często używam w łazience, jest składnikiem moich kosmetyków . Wspaniale pachnie i ma dużo odżywczych właściwości. Dziś gości w mojej kuchni .
Stek z tuńczyka na papai
składniki
stek z tuńczyka
1 papaja
sól
masło
natka pietruszki
Stek solimy i smażymy na patelni , zrobiłam to na dobrze rozgrzanej bez tłuszczu . Kiedy widzimy że pierwsza warstwa mięsa jest gotowa , obracamy go , bardzo ważne ,żeby tak jak przy łososiu został pasek surowego mięsa. Trzeba uważać ,żeby nie przeciągnąć. Następnie dodajemy masło i pokrojoną papaję . Kolejno posiekaną natkę . Gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz