wtorek, 28 maja 2013

Siekany łosoś z pietruszką


 Co wczoraj jeszcze gotowaliśmy , właśnie to ....
Pyszna lekka przystawka z siekanego łososia z zielona pietruszką .

Siekany łosoś z pietruszką

składniki

    25 dag łosoś filet ,
    natka pietruszki ,
    oliwa z oliwek ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska,
    cytryna ,
    1 szt cebula

Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę . Siekamy ostrym nożem. Cebulę siekamy bardzo drobno. Posiekaną cebule dodajemy do posiekanego mięsa. Doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Wyrabiamy mięso i dodajemy oliwę z oliwy. Następnie chłodzimy. Natkę siekamy. Z łososia robimy kulkę nakąłdamy posiekaną natkę i ozdabiamy odrobiną cytryny. Podajemy schłodzone.



1 komentarz: